Wczytuję dane...
Kod produktu: PRH9781568364322
Dostępność (czas realizacji): sprowadzany z USA (15-45 dni rob.)
EAN: 9781568364322
Wysyłka od: 16.00 PLN
Wydawnictwo: KODANSHA
OPIS PRODUKTU

(W) Mark Robinson
Japanese pubs, called izakaya, are attracting growing attention in Japan and overseas. As a matter of fact, a recent article in The New York Times claimed that the izakaya is "starting to shove the sushi bar off its pedestal." While Japan has many guidebooks and cookbooks, this is the first publication in English to delve into every aspect of a unique and vital cornerstone of Japanese food culture.
A venue for socializing and an increasingly innovative culinary influence, the izakaya serves mouth-watering and inexpensive small-plate cooking, along with free-flowing drinks. Readers of this essential book will be guided through the different styles of establishments and recipes that make izakaya such relaxing and appealing destinations. At the same time, they will learn to cook many delicious standards and specialties, and discover how to "design" a meal as the evening progresses.
Eight Tokyo pubs are introduced, ranging from those that serve the traditional Japanese "comfort foods" such as yakitori (barbequed chicken), to those offering highly innovative creations. Some of them have long histories; some are more recent players on the scene. All are quite familiar to the author, who has chosen them for the variety they represent: from the most venerated downtown pub to the new-style standing bar with French-influenced menu. Mark Robinson includes knowledgeable text on the social and cultural etiquette of visiting izakaya, so the book can used as a guide to entering the potentially daunting world of the pub. Besides the 60 detailed recipes, he also offers descriptions of Japanese ingredients and spices, a guide to the wide varieties of sake and other alcoholic drinks that are served, "how-to" advice on menu ordering, and much more.
For the home chef, the hungry gourmet, the food professional, this is more than a cookbook. It is a unique peek at an important and exciting dining and cultural phenomenon.

DODATKOWE INFORMACJE

albumy

  • Cena detaliczna w USD: 

    $25.00

  • Rodzaj produktu: 

    tomy

  • Wydawnictwo: 

    KODANSHA

  • Język: 

    angielski

  • Sugerowany dla dorosłych: 

    nie

  • Planowany termin premiery: 

    wydany

  • ISBN: 

    9781568364322

  • Zapewniany stan produktu: 

    nowy z defektami (dobry)

  • Rok wydania: 

    2012


Każdy produkt na stronie sklepu posiada jeden z trzech rodzajów dostępności podany w polu Dostępność (czas realizacji):
1) w naszym magazynie
2) sprowadzany z USA
3) preorder

Produkty oferowane przedpremierowo (preorder) realizowane są po ich premierze u dystrybutora w USA.
Informacja o planowanym terminie premiery znajduje się w sekcji DODATKOWE INFORMACJE na stronie produktu.
Planowany termin premiery danego produktu może ulec zmianie lub też wydawca może całkowicie zrezygnować z jego wydania.
Informacje dotyczące planowanych terminów premiery podane na stronie sklepu są systematycznie aktualizowane.

W przypadku gdy wydawca zrezygnuje z wydania produktu oferowanego przedpremierowo zastosowane zostanie UMOWNE PRAWO ODSTĄPIENIA OD UMOWY SPRZEDAŻY PRODUKTU PRZEDPREMIEROWEGO opisane w pkt 9 regulaminu sklepu.
W przypadku zmiany planowanego terminu premiery zastosowane może zostać UMOWNE PRAWO ODSTĄPIENIA OD UMOWY SPRZEDAŻY PRODUKTU PRZEDPREMIEROWEGO opisane w pkt 9 regulaminu sklepu.


INFORMACJE DOTYCZĄCE PRODUKTÓW ZAPEWNIANYCH W STANIE nowy z defektami (dobry)

Informacja o zapewnianym stanie znajduje się w sekcji DODATKOWE INFORMACJE na stronie każdego produktu.

Ceny produktów uwzględniają w sposób domyślny jednoczesne występowanie wszystkich wymienionych poniżej defektów oraz dowolnej kombinacji wymienionych poniżej cech.

Nie świadczymy usług związanych z weryfikacją stanu produktów oraz sprawdzaniem ich cech.

Wszystkie zamówienia realizowane są z losowo wybieranych egzemplarzy.

Losowo można trafić na egzemplarz posiadający dowolną kombinację opisanych poniżej cech oraz defektów.

W przypadku gdy realizowany egzemplarz będzie w stanie lepszym od zapewnianego (np. nie będzie posiadał żadnych defektów) nie są pobierane żadne dodatkowe opłaty.

Wymienione poniżej cechy oraz defekty nie podlegają reklamacji.

Lista cech oraz defektów uwzględnionych w cenach produktów oferowanych w stanie "nowy z defektami (dobry)":

- Obtarcia, obicia, wgniecenia, rozdarcia, zagięcia, wybraki (błędy) drukarskie, przybrudzenia, rysy, przebarwienia, wyblaknięcia, rozcięcia, nacięcia na maksymalnie 50% powierzchni stron wewnętrznych na dowolnej ilości stron wewnętrznych.

- Obtarcia, obicia, wgniecenia, rozdarcia, zagięcia, wybraki (błędy) drukarskie, przybrudzenia, rysy, przebarwienia, wyblaknięcia, rozcięcia, nacięcia na dowolnej powierzchni stron okładkowych.

- Obtarcia, obicia, wgniecenia, rozdarcia, zagięcia, wybraki (błędy) drukarskie, przybrudzenia, rysy, przebarwienia, wyblaknięcia, rozcięcia, nacięcia na dowolnej powierzchni grzbietu.

- Obtarcia, obicia, wgniecenia, rozdarcia, zagięcia, wybraki (błędy) drukarskie, przybrudzenia, rysy, przebarwienia, wyblaknięcia, rozcięcia, nacięcia na dowolnej powierzchni zewnętrznego opakowania ochronnego.

- Obtarcia, obicia, wgniecenia, rozdarcia, zagięcia, wybraki (błędy) drukarskie, przybrudzenia, rysy, przebarwienia, wyblaknięcia, rozcięcia, nacięcia na dowolnej powierzchni obwoluty.

- Rozdarcia na folii fabrycznej lub jej całkowity brak.

- Brak zewnętrznego opakowania ochronnego.

- Występowanie efektu "falowania" okładek i stron wewnętrznych.

- Występowanie naklejek z cenami.

- Przekrzywienie stron okładkowych powodujące krzywe stanie produktu.

- Nieprawidłowo dopasowana wysokość obwoluty (za wysoka lub za niska w stosunku do wysokości grzbietu).

- Przesunięcie środka nałożenia obwoluty względem środka grzbietu powodujące częściowe zagięcie obwoluty (nie większe niż 10 cm w dowolnym kierunku (lewo, prawo, góra dół), niezależnie od szerokości/wysokości grzbietu).

- Przesunięcie środka treści nadruku na grzbiecie względem środka grzbietu (nie większe niż 10 cm w dowolnym kierunku (lewo, prawo, góra dół), niezależnie od szerokości/wysokości grzbietu).

- Oderwanie stron wewnętrznych od grzbietu z powodu słabego klejenia.

- Sklejenie stron wewnętrznych w miejscach nie zawierających paneli z rysunkami i/lub w miejscach zawierających panele z rysunkami zostawiające ślady po rozklejeniu na nie więcej niż 30% stron wewnętrznych.

- Błędne klejenie. Nadmiar kleju. Klej nie do końca wyschnięty. Przebarwienia w miejscach klejenia.

- W przypadku produktów dostępnych w obiegu z różnymi wersjami logotypu wydawnictwa na okładkach i/lub grzbiecie realizowany egzemplarz może posiadać inny logotyp niż ten prezentowany na przykładowym skanie na stronie sklepu. W przypadku produktów posiadających na okładkach i/lub grzbiecie różne wersje logotypów nie zapewniamy realizacji z konkretną wersją logotypu.

- W przypadku zeszytów z okładkami typu blank możliwe jest występowanie na całej powierzchni okładek różnego rodzaju zabrudzeń wynikających z rodzaju wykorzystanego przy tego typu okładkach papieru. Większość zabrudzeń na tego typu okładkach można usunąć we własnym zakresie.

- W przypadku produktów dostępnych w obiegu z różnymi wersjami okładek oferowanymi przez wydawcę pod jednym kodem produktu nie zapewniamy realizacji z konkretną wersją okładki.

- W przypadku produktów dostępnych w obiegu z różnymi wersjami grzbietu (płaski albo wypukły) oferowanymi przez wydawcę pod jednym kodem produktu nie zapewniamy realizacji z konkretną wersją grzbietu.

- W przypadku produktów dostępnych w obiegu w dodrukach realizowany egzemplarz może być z dowolnego druku (1st printing, 2nd printing, itd) jeżeli wydawca oferuje pod jednym kodem produktu wydania z różnych druków (punkt ten dotyczy tomów, nie dotyczy zeszytów).